Mixtur

El festival de les noves experiències musicals

El Festival Mixtur va celebrar la seva primera edició l'abril de 2013, amb la voluntat de generar un espai d'intercanvi entre artistes, col·lectius i institucions; tots ells amb un interès per la creació i la recerca en matèria de música i art sonor, així com per la seva interacció amb les altres arts.

Durant les dues edicions celebrades ha acollit a més de 120 artistes de procedències ben diverses oferint un total de 26 concerts i diverses xerrades, presentacions de llibres, activitats pedagògiques i instal·lacions sonores.

Sempre arrelat a la ciutat de Barcelona, el Festival Mixtur vol contribuir a difondre les darreres tendències creatives amb la ferma intenció d’arribar també al públic no especialitzat a través d’un plantejament divulgatiu i pedagògic: presentant breument els concerts, organitzant sessions de debat on tothom pot intervenir, ajustant al màxim el preu de les entrades, incidint en l’educació mitjançant la participació d’estudiants de centres educatius de tots els nivells, i convocant també artistes amb una reconeguda trajectòria.

Molt vinculat a aquesta perspectiva, la programació del Mixtur d’aquest any complementa, entre moltes altres propostes, formacions consolidades com l’Ensemble Recherche, l’Ensemble 2E2M o BCN216 amb les propostes seleccionades a la Convocatòria Mixtur 2015, un procés obert i internacional que busca promoure i aportar sentit a la recerca i pedagogia en la creació i la difusió d’obres i artistes emergents. A més, Mixtur vol consolidar aquesta vessant pedagògica amb el desenvolupament paral·lel del seu Taller de Composició i Experimentació Sonora 2015, que pretén ser una oportunitat per a estudiants de composició per aprendre amb compositors com Agustí Charles, Clara Maïda o Ramon Lazkano i per treballar, en un Panell de Lectura, amb l’Ensemble Recherche, l’Ensemble Crossing Lines o el Vertixe Sonora Ensemble.

Mixtur és conscient de la importància de crear una xarxa de col·laboracions amb altres centres i institucions culturals, i és per això que aquest any amplia la seva relació amb l’Esmuc. A més de convidar-hi la professora Clara Maïda, del departament de Teoria, Composició i Direcció, els estudiants del departament tindran accés gratuït a totes les classes del Taller de Composició 2015 com a oients i la resta d’estudiants de l’Esmuc tindran descompte en les entrades del festival. A més, els alumnes de Sonologia i els de Producció i Gestió tenen la possibilitat de realitzar-hi pràctiques durant el festival.

Així, el Festival Mixtur té la voluntat de donar cabuda a totes les músiques de recerca i, en aquest sentit, de valorar més una actitud i un rigor envers la creació que no pas un corrent determinat. D’aquesta manera, doncs, el festival assumeix el risc que comporta la recerca, oferint així un espai d’experimentació tant als artistes com al públic, un espai obert que busca jugar amb els límits i provocar i difondre noves experiències musicals.

Comments

Log in to comment.