La música culta a les comarques gironines

La música culta a les comarques gironines

Es publiquen les actes del XXI Col·loqui de Tardor a Banyoles

S’ha publicat un nou llibre que estudia la creació i les activitats musicals a les comarques de Girona des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat: La música culta a les comarques gironines. Dels trobadors a l’electroacústica. El treball el formen set ponències de diversos autors que ens introdueixen en l’evolució de la música al llarg dels segles a les comarques gironines. Els ponents són Maricarmen Gómez Muntané (UAB), Lluís Brugués i Agustí (Conservatori de Girona), Emili Ros-Fàbregas (CSIC), Josep Manuel Berenguer (Orquestra el Caos), Jaume Pinyol i Balasch (Música Antiga de Girona), i dos professors de l’Escola, Joaquim Rabaseda i Matas (cap del Departament de Musicologia) i Josep Pujol i Coll.

Als diferents articles s’hi exposen aspectes de la música medieval gironina i europea, del Renaixement a Catalunya, de la vida quotidiana a la ciutat de Girona i l’èxit particular de l’òpera i un repàs històric de les conseqüències de la Guerra Civil. També hi apareix una anàlisi de la música experimental i altres interpretacions recents als festivals Música13 i Nau Côclea a l’Alt Empordà. Alhora es descobreixen biografies importants d’autors prou desconeguts, com Marturià Prats o Manuel Gònima.

La creació d’aquest llibre, publicat el 2015, ha estat impulsada pel Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, la Universitat de Girona i les Joventuts Musicals de Banyoles, ja que correspon a la publicació de les ponències de la XXI edició del Col·loqui de Tardor. Podeu trobar el llibre a la Biblioteca de l’Esmuc. 

La música culta a les comarques gironines 

Mari Carmen Pardo i Miquel Cuenca (ed.)

Centre d'Estudis Comarcals de banyoles, 2015

Comments

Log in to comment.