Es consolida el cicle Llibres i Música

Ferran Planas
Ferran Planas

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

Tres noves presentacions a la Biblioteca de l’Esmuc per al segon quadrimestre

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

El cicle de presentacions de llibres a la Biblioteca de l’Esmuc, Llibres i Música, es consolida amb un total de tres sessions durant el segon quadrimestre. Aquesta proposta és una iniciativa conjunta del Departament de Musicologia i la Biblioteca, que té la intenció de donar a conèixer publicacions relacionades amb la música a través de petites conferències dels editors, autors, traductors o altres responsables de l’edició. Aquestes presentacions sempre són en dimarts a dos quarts de vuit del vespre.

El passat 7 de març, coincidint gairebé amb el Dia Internacional de la Dona, es va presentar Femení i Singulars(Huygens, 2016) de Victòria Palma, periodista de Catalunya Música i musicòloga. Aquest llibre explica la vida de dotze dones que la història de la música ha deixat de banda però que el seu paper ha estat cabdal per al seu desenvolupament, prenent com a punt de partida el programa de ràdio presentat per l’autora sota el mateix títol.

Fins a final de curs, encara tindrem l’oportunitat de gaudir de dues presentacions més. La primera, que es durà a terme el proper 4 d’abril, serà la d’un llibre escrit per professors de l’Esmuc. Joan Gay, Anna Costal i Joaquim Rabaseda, tots ells del Departament de Musicologia, han escrit una biografia de Xavier CugatXavier Cugat i Mingall (1900 – 1990)(Ajuntament de Girona, 2016)–, músic gironí que va triomfar a Hollywood amb la seva orquestra de ritmes llatins. A diferència dels escrits del propi Cugat, aquesta biografia ens presenta una informació contrastada i aprofundeix en dos aspectes concrets del personatge: el fet de ser gironí i la condició de músic.

La darrera presentació que podrem veure aquest curs serà el proper 9 de maig i estarà dedicada al llibre In-Edit made in Barcelona: una historia sobre el documental musical (Editorial Comanegra, 2016), de Toni Castarnado, que repassa la història del documental musical, prestant especial atenció al festival In-edit, dedicat a aquest gènere, que es celebra a Barcelona anualment des del 2003.

L’èxit del cicle d’aquest curs –l’espai de la biblioteca ha quedat sempre ple durant els passats esdeveniments– fa que els organitzadors tinguin ganes de continuar-lo de cara als cursos vinents i així consolidar-lo, establint un diàleg entre l’escola i les editorials del país. A més, les presentacions estan vinculades a l’assignatura Seminari de Musicologia, en què els alumnes, una hora abans de la conferència a la biblioteca, tenen la possibilitat de conversar amb el responsable de la presentació.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.